HomeRyby i owoce morza Tatar ze śledzia.

Tatar ze śledzia.

Posted in : Ryby i owoce morza on by : Sezon na smak Tagi: , , , , , , , ,

Pyszny śledzik podany w formie sałatki na krążkach pumpernikla, jest bardzo elegancką przekąską. Możemy zaserwować go do stołu podczas świat jak i na przyjęciach.

Składniki:

  • 2 duże solone filety ze śledzia
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 małe kwaśne jabłko
  • 5 gałązek koperku
  • garść marynowanych kaparów
  • 1/2 cebuli
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • pumpernikiel w krążkach ( do podania)

Śledzie wymoczyć w wodzie aż będą odpowiednio słone. Wszystkie składniki pokroić w bardzo drobną kostkę. Doprawić majonezem, solą i pieprzem. Tatar podawać np. na ciemnym pieczywie.

Smacznego!