HomeRyby i owoce morza Śledzie w sosie koperkowym.

Śledzie w sosie koperkowym.

Posted in : Ryby i owoce morza on by : Sezon na smak Tagi: , , , , , , ,

Solone filety śledziowe w kremowym sosie ze świeżym koperkiem, pyszne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 5 dużych solonych filetów śledziowych (wymoczonych w wodzie lub mleku)
  • 120ml majonezu
  • 120ml śmietany 22%
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 nieduża cebula
  • pół pęczka posiekanego koperku
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posiekać w drobną kostkę (można przelać ją wrzątkiem, aby straciła ostrość). Śledzie ułożyć na półmisku, wszystkie pozostałe składniki wymieszać, doprawić. Tak powstałym sosem zalać śledzie i odstawić na godzinę.

Smacznego!